Tagtik

Zo maak je die eenvoudige chocolade-amandeltaart: smakelijk!

Deze chocolade-amandeltaart moet je echt eens maken. Eenvoudig, lekker en ook nog glutenvrij!

Nodig:
5 eitjes – 200 g pure chocolade (fondant) – 180 g kristalsuiker (mag ook wat minder zijn) – 175 g boter – 100 g amandelpoeder – 30 g maïszetmeel – snuifje zout – 30 g amaretto
Aan het werk:
Verwarm de oven voor tot 160 graden.
Klop met een elektrische handmixer de eieren en de kristalsuiker tot een luchtige massa tot deze bijna verdriedubbelt en lichtgeel ziet. Dit wordt een ruban genoemd.
Smelt de chocolade en de boter in de magnetron en meng tot een glanzende massa. Laat dit mengsel even afkoelen en spatel het voorzichtig door de ruban.
Voeg het amandelpoeder, het maïszetmeel en het zout toe. Op het einde meng je er ook de amaretto door. Neem een springvorm (diameter 20 cm) en vet deze in met boter en bloem (of bakspray). Giet hierin het mengsel en bak de taart gedurende 35 à 40 minuten.
Tip:
Deze taart kan je zowel lauw als koud serveren.
Lauw: serveer met een bolletje vanille-ijs zodat de textuur wat lopender wordt en doet denken aan moelleux au chocolat.
Koud: dan is hij mooi opgesteven en smaakt hij nog meer naar amandel.

SMAKELIJK!

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren