Tagtik

Zo maak je bananenbrood: ieders favoriete powersnack!

Voortaan grijp je niet meer naar dat tussendoortje vol suikers, maar naar een stukje bananenbrood!

Door de trage koolhydraten is dit de remedie tegen een hongertje. De snacks vol snelle suikers geven ons misschien even een ‘energieboost’, maar al gauw volgt dat dipje. Deze snelle pieken zorgen voor steeds meer hongerbuien. Daarom is het beter naar voedingswaren te grijpen met trage suikers. Bananenbrood is een verstandig tussendoortje. Tevens is het ideaal voor sporters, zowel voor of na je sportsessie. Heel eenvoudig te maken!

Nodig:
-100 gr havermout (mag ook andere meelsoort zijn zoals amandel-, boekweitmeel …)
-1 theelepel bakpoeder
-3 rijpe bananen
-3 eieren
-1 appel in stukjes gesneden (ook walnoten, amandelen, kokospoeder, donkere chocoladedruppels … zijn mogelijk)
-kaneel, speculooskruiden, rauw cacaopoeder … volgens eigen smaak
-een snuifje zout

Bereiding:
-pureer de bananen en voeg het meel, de eieren en het kaneel toe
-voeg de stukjes appel en/of noten toe
-vet je cakevorm in of gebruik een siliconen vorm
-bak je bananenbroodje gedurende 45 minuten op 175°
-je cake is gaar wanneer er na het prikken met een vork geen beslag meer blijft hangen

Tip:
Je kan deze cake perfect invriezen in porties. ’s Morgens uit de vriezer nemen en je hebt een ideaal tussendoortje voor overdag!
Ook lekker als ontbijt met wat yoghurt erbij en wat vers fruit of als dessert.

SMAKELIJK!

(FVDV for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren