Tagtik

We verpulverden het internetrecord tijdens deze lockdown

Tijdens deze quarantaineperiode waarin we in ons 'kot' moesten blijven, hebben we met z'n allen massaal veel tijd online besteed. We braken zelfs een record! De groei die telecomoperator Telenet over het vaste internetnetwerk normaal in één jaar ziet, zag het tijdens het eerste weekend van de maatregelen in één dag.

Telenet analyseerde het netwerk- en telefoonverkeer van 13 maart tot 3 mei. Ook telecomoperator Proximus zag een stijging in het gebruik van internet en telefonie.

"We zagen daarbij vooral bij het downloadverkeer dat er veel werd gestreamd en gegamed. Bij het uploaden zagen we ook dat er veel meer bestanden werden heen en weer gezonden. Dat is gelinkt aan alle extra werkverkeer dat er plaatsvond: de teleconferenties, het videobellen en uiteraard ook alle taken die schoolkinderen opladen op smartschool en andere digitale platformen", verklaart Isabelle Geeraerts, woordvoerder van Telenet, bij VRT NWS.

We waren niet alleen veel meer online, we belden elkaar ook veel meer op, zelfs met een vaste lijn. Op vrijdag 13 maart, de dag na de eerste persconferentie van de Veiligheidsraad en de aankondiging van de maatregelen, belden we massaal naar mekaar. Met de vaste lijn werden die dag in totaal meer dan 4,8 miljoen gesprekken gevoerd: dat is 65% meer dan op een normale weekdag. Ook via smartphone werd er duchtig getelefoneerd met 25 miljoen gesprekken.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren