Tagtik

Meer jonge vogels broeden binnen in woonkamers

Met dit mooie weer zetten meer thuiswerkers overdag ramen en deuren open. Dit heeft tot gevolg dat jonge vogels, die dezer dagen massaal hun nest verlaten, per ongeluk huizen binnen fladderen.

"Eerst en vooral is dit het moment dat er veel nestverlaters zijn. Omdat het tot nu toe ook al een goed jaar is geweest qua weersomstandigheden zijn er best veel jongen. En veel mensen werken thuis: zij zien sneller een jong vogeltje in de tuin maar kunnen ook frequenter een vogel binnenshuis aantreffen omdat ramen en deuren ook overdag open staan", vertelt Jan Rodts van Vogelbescherming Vlaanderen in Het Nieuwsblad.

Maar wat moet je eigenlijk doen als er plots een vogeltje boven je laptop fladdert? "Wie zo’n vogel aantreft, zet het diertje best in een boom of in dichte begroeiing zoals struiken. Daar zal het met een lichte bedelroep wel in contact komen met de ouders die in de buurt zijn." Tot slot ook nog een tip voor baasjes van katten: houd de kat even binnen als er jonge vogels in de tuin zitten!

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren