Tagtik

Russische politie pakt 9-jarig meisje op voor aanzetten tot terrorisme

De lokale politie en de veiligheidsdienst FSB hebben een meisje van amper negen jaar oud opgepakt in de Russische deelstaat Toeva, in Siberië.

Het kind zou via tekstberichten hebben opgeroepen tot terrorisme. De politie is in het bezit van screenshots van de berichten als bewijsmateriaal. Dat meldt de onafhankelijke media Moscow Times.

Op screenshots van het sms-gesprek is te zien dat het 9-jarige Russische meisje aan een onbekend nummer vraagt of haar gesprekspartner “mensen kan vermoorden voor 500.000 roebel”. Dat zou een referentie zijn aan de aanslag in Moskou, aldus de politie in Toeva: één van de verdachten van de aanslag zou immers datzelfde bedrag hebben genoemd in een verhoor. Toen het onbekende nummer negatief reageerde, stuurde het meisje terug: “Doei dan! We hebben terroristen nodig, geen verdedigers!”

Het meisje bekende de feiten en zei dat ze zich verveelde en gewoon zonder al te veel na te denken wat berichtjes verzond. Of ze effectief zal vervolgd worden, is nog niet duidelijk. Haar moeder wordt alvast een slechte opvoeding verweten en ziet dit voortaan op haar strafblad verschijnen.

(FVDV for Tagtik/Source: Moscow Times/Illustration picture: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren