Tagtik

Gebruiken Russen nieuw type bom om nog meer te doden?

Rusland heeft bij nieuwe aanvallen op het Oekraïnse Charkov mogelijk een nieuw type geleide bom gebruikt. Dat zegt Volodymyr Tymoshko, het hoofd van de politie van  Charkov.

Woensdag voerde Rusland twee luchtaanvallen uit met zijn angstaanjagende zweefbommen op de stad Charkov, in het noordoosten van Oekraïne. Zo bericht een lokale politiefunctionaris.

Deze geleide bommen raakten een woonwijk, waaronder een medische faciliteit en een appartementengebouw van vijf verdiepingen. Tragisch genoeg verloor minstens één persoon het leven bij deze gewelddadige aanval. Ongeveer tien bewoners raakten gewond, onder wie vier kinderen. De burgemeester van Charkov, Ihor Terekhov, hekelt op Telegram “een nieuwe terreurdaad” van de Russen.

Die aanvallen gebeurden mogelijk met een nieuw type bom. Het zou gaan om een UMPB D-30. "Dit is iets tussen de geleide vliegtuigbom die de Russen onlangs hebben gebruikt en een raket. Het is als het ware een vliegende bom," zei Tymoshko op de plaats van de aanval.

Ook gouverneur Oleh Synehubov suggereerde dat Moskou een nieuw type bom heeft gebruikt: "Het lijkt erop dat de Russen besloten hebben om hun aangepaste bommen te testen op de bewoners van de huizen." 

(SR for Tagtik/Illustration: Julia Rekamie for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren