Tagtik

De dood van Diana in ‘The Crown’ (seizoen 6) is nu al controversieel

Het zesde seizoen van ‘The Crown’, dat op 16 november op Netflix verschijnt, maakt al furore voordat het überhaupt zichtbaar is voor het grote publiek. Diana's dood wordt besproken in de aflevering gewijd aan het ongeval dat het leven kostte aan de prinses van Wales in de Pont de l'Alma-tunnel in Parijs.

De behandeling van het zeer gevoelige onderwerp was op het moment van filmen niet unaniem, en onenigheid leek zelfs het productieteam in zijn greep te hebben, waarvan sommige leden zeiden dat ze “walgden” van bepaalde scènes.

Het gerucht gaat dat de dood van Diana zwaar gedramatiseerd zal worden in het laatste seizoen van The Crown, één van de grote hits van Netflix. Volgens The Sun zou de prinses van Wales op het scherm te zien zijn in een open kist en stoorde een bloedige scène waarin dokters haar in een ziekenhuiskamer probeerden te redden iedereen die op de set werkte.

“Prinsen William en Harry hebben hun moeder nog nooit levenloos in een kist gezien, en dat zou ook nooit moeten gebeuren”, zeggen teamleden. “Het publiek mag het ook nooit zien.”

De productie krijgt op zijn beurt een klap. “Niemand heeft hier een probleem mee”, verzekert de productie. “Iedereen is tevreden over de productie, die respectvol en zorgvuldig is verlopen. De serie zal ook zeer respectvol en gereserveerd zijn ten aanzien van Diana’s dood.”

We zullen tot 16 november moeten wachten om erachter te komen of Netflix de grens heeft overschreden of niet. Of misschien gaan de producenten zelf nog censureren, zoals velen in het verleden hebben gedaan?

(Skwadra and FL by Tagtik/Picture: Matheus Ferrero via Pexels)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren