Tagtik

Radja: "Excuses Martinez zijn zielig"

Deze zo gelauwerde generatie Rode Duivels lijkt toch wat extra pit te missen. Die grinta om de ploeg op sleeptouw te nemen als het wat minder draait. Die strijdersmentaliteit om tot het laatste fluitsignaal het truitje nat te maken. Dat bleek tijdens de 5-2 blamage in de Nations League op het veld van Zwitserland andermaal.

Is Radja Nainggolan (30) misschien wel die ontbrekende schakel die met zijn lef en werklust de technisch onderlegde Duivels beter kan doen voetballen? In een interview met televisiezender ESPN neemt de verbannen Rode Duivel echter alle hoop weg. Ninja zal nooit meer het shirt van het Belgische nationale voetbalelftal dragen. "Ook al zou er een nieuwe bondscoach komen, ik blijf bij die beslissing. Het EK spelen was een geweldige ervaring, maar het is voorbij."

Naar eigen zeggen kon de middenvelder van Inter Milaan de excuses van bondscoach Roberto Martinez na zijn niet-selecties maar weinig appreciëren. "Ik was erg teleurgesteld dat ik zonder reden buiten de selectie gelaten werd", gaat de 30-voudig international verder. "Bij de nationale ploeg waren er spelers die een heel seizoen amper wedstrijden hadden gespeeld, terwijl ik meer dan 50 matchen had afgewerkt op clubniveau. Ik heb nooit om iets gevraagd en verdiende mijn plaats in de selectie. De excuses van Martínez? Allemaal zielig."

De levensloop van Nainggolan is er een met heel wat zware obstakels. Hij vraagt dan ook om begrip en wil niet meteen veroordeeld worden. "Bij AS Roma speelde ik 50 matchen per seizoen, maar kreeg ik kritiek wegens mijn levensstijl. Mensen zouden niet moeten oordelen over dingen waarover ze niets weten. Ik wil dat mensen dat in mijn gezicht zeggen. Dán kunnen we praten en elkaar de hand schudden. Wie dat niet doet, verliest mijn respect", stelt Radja bij ESPN.

(Skwadra by Tagtik/Source: ESPN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren