Tagtik

Belgische bokster vannacht wereldkampioene?

Zaterdagavond Amerikaanse tijd neemt de Belgische bokster Femke Hermans (28) het voor meer dan 18.000 toeschouwers op tegen de Amerikaanse superster Claressa Shields. De inzet van deze kamp bij de middengewichten in het StubHub Center in Carson, Los Angeles, zijn de meest prestigieuze wereldtitels in de bokswereld.

De kamp tussen tweevoudig olympisch kampioene Shields en Hermans zal live uitgezonden worden op de Amerikaanse zender HBO.

Het wordt de belangrijkste bokskamp uit de carrière van Femke Hermans uit Steenhuffel. De kamp tegen de Amerikaanse Shields is immers nu al legendarisch. Ooit vochten maar twee Belgen om de wereldtitel. Dat waren Jean-Pierre Coopman tegen Muhammad Ali (1976) en wijlen Jean-Marc Renard tegen de Venezolaan Antonio Esparragoza (1989). Zaterdag worden dat er in enkele uren tijd dus twee. Delfine Persoon (33) verdedigt immers zaterdag voor de achtste keer haar WBC-wereldtitel bij de lichtgewichten in Ardooie.

Femke 'Thunder' Hermans zal alles uit de kast halen om in het hol van de leeuw te gaan winnen. "Ik zal de kamp van mijn leven moeten boksen, maar ik ga de strijd aan. We gaan terug naar de middengewichten om te boksen voor de WBC-, IBF-, WBA-titel", blikte Hermans vooruit bij RingTv.

Tegenstandster van dienst is de Amerikaanse topper Claressa Shields, zij is de eerste vrouw die er ooit in slaagde om haar olymische bokstitel te verlengen. Van haar 78 amateurkampen, won ze er 77. Haar 6 profkampen won ze allemaal.

"Ik ben van niemand bang. Ik heb een harde slag en met mij ben je nooit klaar", klinkt Hermans gemotiveerd bij RingTv.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren