Tagtik

Voorstelling queer film loopt flink uit de hand

Zaterdagavond is de voorstelling van een film op het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF) danig uit de hand gelopen: de film werd even stilgelegd en de politie moest ter plaatse komen.

De incidenten gebeurden bij de vertoning van  ‘Love Lies Bleeding’, een romantische queer thriller met Kristen Stewart in de hoofdrol. Getuigen spreken over "homofobe jongeren" die de voorstelling verstoorden door homofobe opmerkingen te roepen en zelfs te applaudisseren bij verkrachtingsscènes. Bij de Franstalige krant DH getuigden toeschouwers ook dat er enkele klappen werden uitgedeeld.

Op de sociale media drukten de organisatoren van het festival al hun afschuw uit over wat er gebeurd is.

"De gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de vertoning van 'Love Lies Bleeding' zijn onaanvaardbaar en weerspiegelen op geen enkele manier de vrije en vranke geest van het festival", aldus het BIFFF. "Discriminerende opmerkingen tegen welke gemeenschap dan ook zullen nooit een plaats hebben binnen het festival, net zoals iedere andere uiting van moreel en/of fysiek geweld om meningsverschillen te uiten. (…) Daarom bieden we het publiek onze oprechte excuses aan."

(HL/Source: DH, HLN/Illustration picture: Geoffrey Moffett on Unsplash)

HL

HL

Data journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren