Tagtik

Meisje (13) meegelokt en verkracht: ouders voorkomen erger dankzij gps-tracker

Een veertiger uit Wallonië staat terecht omdat hij een meisje van 13 naar zijn woning heeft gelokt en haar vervolgens heeft verkracht. De gruwelijke feiten vonden plaats op 9 mei 2023. Het meisje kon bevrijd worden doordat haar ouders op de Family Link-applicatie op haar smartphone zagen dat het kind zich in een park bevond, terwijl ze op school zou moeten zijn geweest op dat moment. Ze sloegen alarm en verwittigden de politie.

Grooming
De vader van het kind keek de gsm-gegevens van zijn dochter na en ontdekte dat ze veel contact heeft gehad met één bepaald telefoonnummer. Het nummer bleek van een man te zijn die bekend was bij de politie. 

Verkrachting
Het meisje uit het Vlaamse Asse bleek zich inmiddels in het Waalse Péruwelz te bevinden, de woonplaats van de verdachte. De politie kon de man klemrijden op de autosnelweg, met het kind naast zich. De politie voerde een huiszoeking uit en vond in de woning van de dader een gebruikt condoom. De man had het 13-jarige meisje verkracht. Toen hij op de smartphone van het meisje zag dat haar ouders en de politie naar haar op zoek waren, was hij samen met het kind in de wagen gesprongen. Maar de politie kon hem dus onderscheppen.

Veelpleger
De man had zich op social media voorgedaan als een 28-jarige en manipuleerde het meisje maandenlang, tot ze zelfs spijbelde om met hem af te spreken. Hij lokte haar mee naar huis en verkrachtte haar. De man werd trouwens al twee keer veroordeeld voor gelijkaardige feiten, maar kwam er toen telkens van af met een straf met probatie-uitstel.

15 jaar cel dreigt voor kinderverkrachter
De openbaar aanklager vordert een effectieve celstraf van 10 jaar, met een bijkomende terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor een periode van 5 jaar. De man riskeert dus 15 jaar cel, met daarbovenop nog de uitvoering van de voorwaardelijke celstraf van 2 jaar die hij in Hasselt had opgelopen.

(Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Photo by Abigail on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren