Tagtik

Kans op beroerte daalt met 50% door nieuwe wonderbehandeling

Franse onderzoekers hebben een innovatieve behandeling voor een beroerte ontwikkeld, die volgens een publicatie in The Lancet Neurology veelbelovende resultaten oplevert.

Acticor Biotech heeft 'Glenzocimab' ontwikkeld. Dat is een medicijn dat gebruikt wordt bij een beroerte. Het werd getest in een onderzoek bij ruim 160 patiënten in zes Europese landen.

Glenzocimab, gecombineerd met trombolyse, liet een significante daling van de mortaliteit zien, van 19% naar 8%, een daling van meer dan 50%. In tegenstelling tot andere behandelingen heeft het medicijn de bijzondere eigenschap dat het de vorming van stolsels voorkomt zonder het risico op bloedingen te vergroten.

Deze vooruitgang is van cruciaal belang gezien de status van een beroerte als de belangrijkste oorzaak van invaliditeit en de tweede doodsoorzaak in Frankrijk. Jaarlijks worden bijna 130.000 mensen getroffen door een beroerte in Frankrijk. Met de voorspelling van een toename van het aantal beroertes met 70 tot 80% tegen 2050, is er dan ook veel hoop gevestigd op deze nieuwe medische vooruitgang.

(Tagtik/Source: France Inter/Illustration: sasin Tipchaï via Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren