Tagtik

Amerikaanse veteraan na 20 jaar in rolstoel ontmaskerd als leugenaar

Christopher Stultz (49) uit het Amerikaanse New Hampshire zat twintig jaar aan een rolstoel gekluisterd als gevolg van een ongeval tijdens zijn militaire dienst. 

Volgens Stultz kon hij na een ongeval tijdens zijn dienstperiode zijn voeten niet meer gebruiken en zat hij dus aan een rolstoel gekluisterd. Hij werd voor honderd procent invalide verklaard. Bijgevolg kreeg hij sinds 2003 een uitkering op van 4.200 dollar, zo’n 3.800 euro, per maand. Ook werden al zijn medische kosten vergoed. Hij kreeg bovendien nog extra geld via de Automobile Adaptive Equipment zodat hij zich een aangepast voertuig kon aanschaffen. Maar de man bleek al die tijd te faken.

Een dokter zag hem twee jaar gelden uit zijn wagen stappen en zijn rolstoel nemen, terwijl hij volgens zijn dossier onmogelijk kon stappen. Meerdere getuigen hadden hem de afgelopen jaren trouwens al zien stappen zonder rolstoel en looprek. 

Christopher bekende donderdag schuldig te zijn aan het afleggen van valse verklaringen aan het Department of Veterans Affairs in 2003. Hij inde voor 660.000 dollar aan uitkeringen en zal die nu mogelijk moeten terugbetalen.

De man, die na zijn militaire carrière een baan in het onderwijs op nam, werd op 13 september 2023 formeel beschuldigd van het afleggen van valse verklaringen. Hij zal zich later dit jaar voor de rechtbank moeten verantwoorden en riskeert een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en drie jaar vrijlating onder toezicht.

(Tagtik/Source: The New York Post/Illustration picture: Photo by Hans Moerman on Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren