Tagtik

Vladimir Poetin verliest de pedalen bij zijn virtuele dubbelganger (VIDEO)

De Russische president Vladimir Poetin leek verontrust toen hij donderdag werd geconfronteerd met zijn virtuele dubbelganger, gegenereerd door ‘deepfake’-technologie, tijdens zijn grote vraag-en-antwoordsessie op televisie met Russische burgers.

Een student uit Sint-Petersburg, uitgenodigd om een ​​vraag te stellen over de voortgang van kunstmatige intelligentie, zorgde voor een verrassing door dankzij digitale deepfaketechnologie op beeld te verschijnen in de gedaante en met de stem van Vladimir Poetin. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om de Russische president te vragen of het waar was dat hij talloze lookalikes gebruikte.

De student, die zijn echte identiteit niet prijsgaf, herhaalde hardnekkige geruchten dat Vladimir Poetin ziek zou zijn en dubbelgangers zou gebruiken voor bepaalde publieke optredens. "Ik zie dat je op mij kunt lijken en zoals ik kunt praten. Maar ik heb erover nagedacht en besloten dat er maar één persoon op mij mag lijken en mijn stem mag gebruiken, en dat ben ikzelf", antwoordde president Poetin, duidelijk geïrriteerd door deze actie.

(Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren