Tagtik

Zondag tot 31 graden, maar onweer ligt op de loer!

Er staat opnieuw een zomers weekend voor de deur. Maar zondag neemt de kans op onweer wel toe.

Zaterdag is het aanvankelijk zonnig, maar stilaan neemt de hoge bewolking vanaf het westen toe en later verschijnen er ook stapelwolken. Heel lokaal kan het tot een buitje komen. Deze kans is het grootst in het westen. We halen maxima van 23 graden aan zee tot 29 graden in de Kempen. De wind is meestal zwak en veranderlijk. Aan de kust waait er een matige noordoostenwind. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond en -nacht blijft het vaak wisselend bewolkt met nog kans op een lokale bui. Het blijft erg zacht met minima tussen 14 en 20 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Zondag start met zon en hoge wolkensluiers. Daarna ontstaan er stapelwolken en neemt de buienkans toe vanuit het zuidwesten, waarbij er er links of rechts enkele regen- of onweersbuien gaan vallen. Het is opnieuw zeer warm bij maxima van 24 graden aan zee tot 31 graden in de Kempen. De zwakke tot matige wind is veranderlijk of zuidoostelijk en later zuidelijk.

Tijdens de nacht van zondag op maandag trekt er een onweerszone vanuit het Frankrijk doorheen ons land.

Maandag kunnen er nog enkele buien vallen in het zuidoosten. Elders is het vaak droog hoewel er in de loop van de namiddag en avond opnieuw enkele (onweerachtige) buien kunnen vallen. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee tot 28 graden in de Kempen bij een matige wind uit het zuidwesten tot westen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren