Tagtik

Wisselvallig zomerweer: zomerse temperaturen met een bliksemslag

Dinsdag komen er, na een zonnige start, stapelwolken voor met hier en daar enkele buien. Ten westen van de Schelde is de kans op een bui net wat groter. In de Ardennen blijft het overwegend droog. De maxima liggen tussen 18 graden in de hoge Ardennen, 20 graden aan zee en 21 of 22 graden elders. De wind waait meestal matig uit het westen tot zuidwesten, aan zee soms vrij krachtige met rukwinden tot 50 km/u. Dat meldt het KMI.

Dinsdagnacht trekt er een actieve regenzone vanuit Frankrijk door ons land. Het kan veel regen vallen, vooral in het noordwesten van het land, waarbij er soms ook onweerachtige buien kunnen voorkomen. De wind waait matig uit het zuiden, later uit het west-zuidwesten. Aan de kust wordt de wind (vrij) krachtig uit het westen. Tijdens de passage van de buienlijn kunnen er rukwinden voorkomen van 60 tot 80 km/u en plaatselijk nog wat meer. De minima liggen tussen 10 graden in de hoge Ardennen en 14 graden aan zee.

Woensdag trekt de regenzone, die tijdens de nacht is doorgetrokken, snel naar Nederland. Het wordt dan wisselend bewolkt met nog enkele buien, vooral over het noorden van het land. De maxima liggen tussen 16 graden in de hoge Ardennen, 19 graden aan zee en 20 of 21 graden op de meeste andere plaatsen. De wind waait meestal matig uit het westen tot zuidwesten, maar aan zee waait de wind vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/u.

Donderdag start zonnig, waarna er stapelwolken in de loop van de voormiddag voorkomen. Rond en iets na de middag zijn de stapelwolken soms talrijk met zwaarbewolkte luchten. Lokaal is er een bui mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Aan de kust is het overigens zonniger. Tegen de avond verdwijnen de stapelwolken opnieuw. De maxima liggen rond 18 of 19 graden in de Ardennen en aan zee, terwijl het kwik in het binnenland tot 22 of 23 graden klimt. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten, maar zwakt af tegen de avond en wordt veranderlijk.

Vrijdag wordt het zonnig met een meestal staalblauwe lucht. De maxima liggen tussen 23 en 25 graden in de Ardennen en aan zee tot 27 graden in de Kempen. De wind waait overwegend zwak uit het zuidoosten.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren