Tagtik

Tot 31 graden vandaag in België

Dinsdag is het overwegend zonnig met hoge wolkenvelden en in de namiddag in het noordwesten ook wat middelhoge bewolking. Het blijft droog en het wordt warm met maxima van 25 tot 28 graden in de Ardennen en tussen 28 en 31 in de andere streken. Lokaal kan het in het westen tot 32 graden worden. De wind waait meestal zwak uit variabele of zuidelijke tot zuidoostelijke richtingen. In de loop van de namiddag ontstaat er vlak aan zee een lichte zeebries. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en -nacht wordt het wisselend tot soms zwaar bewolkt maar het blijft overwegend droog. Het blijft ook zeer zacht met minima van 14 tot 20 graden. De wind waait zwak tot matig en draait geleidelijk naar het zuiden tot zuidwesten.

Woensdag hangen er vooral over de noordelijke landshelft vaak wolken, in het zuiden schijnt de zon vaker. Het blijft waarschijnlijk overal droog. Het wordt zo'n 22 graden aan zee, 28 à 30 graden in het centrum en nog tot rond 31 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait eerst veelal uit west tot zuidwest maar ruimt in de loop van de dag naar noord tot noordwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren