Tagtik

Regenbuien trekken over België

Donderdag wisselen opklaringen en soms veel wolkenvelden elkaar af. Het wordt wisselvallig met kans op buien die in de loop van de dag feller kunnen worden met vooral over het oosten kans op een onweer. Op het einde van de namiddag wordt het droog in het westen. De maxima schommelen tussen 20 en 25 graden. De overwegend westelijke wind waait in het binnenland eerst zwak en neemt toe tot matig. Aan zee staat er een matige wind die ruimt van west naar noord. Dat meldt het KMI.

Donderdagnacht zijn er nog enkele buien, voornamelijk in het zuidoosten van het land. In de loop van de nacht wordt het ook daar droog. Vanaf het westen klaart het in de meeste streken op. In de Hoge Ardennen kunnen lage wolkenvelden blijven hangen, en enkele lokale mistbanken in de valleien zijn eveneens mogelijk. De minima liggen tussen 10 en 15 graden bij een zwakke tot matige wind uit het noordwesten of westen.

Vrijdag start in vele streken zonnig, met uitzondering van het zuidoosten waar meer bewolking hangt en eventueel een bui kan vallen. Stilaan wordt het in het binnenland wisselend bewolkt met slechts plaatselijk kans op een bui. De maxima liggen tussen 18 en 21 graden in Hoog-België en 21 tot lokaal 24 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit noord tot noordwest, maar wordt matig tot vrij krachtig uit westelijke richtingen.

Zaterdag is het veelal bewolkt en trekt een regenzone van west naar oost over ons land. In de loop van de late namiddag of avond wordt vanuit het westen geleidelijk aan droog en verschijnen er opklaringen. We halen maxima 17 graden op de hoogste toppen tot 21 of 22 graden in Vlaanderen. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest, ruimend naar west.

Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden op het Ardense reliëf en 21 of 22 graden in het centrum van het land.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren