Tagtik

Politie zoekt getuigen van sluikstort in Hallerbos

Afgelopen weekend werden duizend autobanden gedumpt in het Hallerbos. De banden werden op drie verschillende locaties in het bos, dat zich uitstrekt over Vlaams- en Waals-Brabant, achtergelaten.

Maar wie doet nu zoiets?
“De banden liggen ter hoogte van parking 7 en de Vlasmarktdreef, telkens aan de rand van het bos. We proberen hier een mooi stukje natuur te beheren, dit is echt frustrerend. Arbeiders die hier al twintig jaar werken, zeggen dat ze dit nog nooit hebben meegemaakt”, zegt boswachter Thomas Boonen in een reactie bij Ring Tv. “Zo’n hoeveelheid kan je niet vervoeren met een wagen. Omdat de banden ook allemaal redelijk proper en in goede staat zijn, hebben we het een vermoeden dat een handelaar ze er gedumpt heeft.”

Een deel van de banden werd gedumpt op plekken waar boshyacinten groeien. Het wordt afwachten hoe groot de schade is aan de natuur. Intussen zijn medewerkers van het Agentschap Bos en Natuur volop bezig met de autobanden te verzamelen en uit het bos te halen.

De politie is bezig met een onderzoek. Op basis van camerabeelden probeert het de dader of daders te achterhalen.

Het Hallerbos is wereldberoemd voor haar boshyacinten die jaarlijks in april voor een sprookjesachtige paarse gloed zorgen.

Wie in het weekend van 16 en 17 juli iets heeft opgemerkt, kan dat aan de politie laten weten via 02/363.93.00 of info@politiezennevallei.be.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren