Tagtik

Opgepast voor onweer vandaag

Vrijdag krijgen we afwisselend opklaringen en zwaarbewolkte perioden met enkele buien, die vooral over het zuidoostelijke deel van het land nog intens en onweerachtig kunnen zijn. In de loop van de late namiddag zou het vanaf het westen moeten droger worden met meer opklaringen. De maxima liggen tussen 19 en 24 of lokaal 25 graden. De wind waait eerst meestal zwak, maar later matig uit zuidwest tot west. Aan zee komt de wind vaak uit noordwest. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond vallen er eerst nog enkele buien, vooral over het oosten en zuiden van het land. Later in de nacht wordt het op de meeste plaatsen droog met brede opklaringen. Tegen de ochtend neemt de bewolking in de kuststreek evenwel opnieuw toe en kan er daar opnieuw een bui vallen. De minima liggen tussen 10 en 14 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidzuidwestelijke hoek.

Zaterdag is het wisselend bewolkt met soms enkele buien. 's Ochtends is de kans op buien het grootste aan de kust maar later stijgt de kans op buien ook in het binnenland. Vooral in Vlaanderen is een donderklap niet uitgesloten. De maxima liggen rond 16 graden in de hoge Ardennen, rond 19 graden aan zee en rond 20 of 21 graden in de andere streken. De wind waait matig uit zuidwest.

Zondag zijn er in de voormiddag mooie zonnige perioden maar in de loop van de dag ontstaan er buien en zijn er vaak wolken. De kans op buien is het kleinst aan zee en daar zijn de opklaringen ook het breedst. De maxima liggen rond 16 graden in de hoge Ardennen en rond 19 of 20 graden in de meeste andere streken.

Maandag start vaak zonnig maar later wordt het wisselend bewolkt met vooral in het binnenland nog enkele buien. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden. 

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren