Tagtik

Ontdek de weersverwachtingen voor de komende dagen

Het blijft nog de hele week bijzonder zonnig en droog.

Dinsdag wordt het zonnig met hoofdzakelijk wat hoge wolkensluiers. Het is nog altijd warm met maxima van 22 graden in de Hoge Venen tot 29 of mogelijk 30 graden in het westen van het land. De zwakke tot matige oostelijke wind wordt geleidelijk matig uit oost tot noordoost. Aan zee steekt na de middag een matige zeebries op uit noordnoordoost. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond en -nacht wordt het helder tot licht bewolkt met over het algemeen minima tussen 13 en 16 graden. De wind wordt overwegend zwak uit noordoostelijke richtingen.

Woensdag is er opnieuw veel zon met hooguit wat onschuldige wolken. De maxima liggen tussen 22 graden in de Hoge Venen en 27 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit oost tot noordoost. Aan zee steekt na de middag een zeebries op.

Donderdag begint de dag met veel zon. In de namiddag ontwikkelen er zich in het binnenland stapelwolken maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 22 en 28 graden bij een zwakke tot matige wind die krimpt naar noord tot noordoost. 

Ook vrijdag vormen zich in de loop van de dag enkele stapelwolken maar is er over het algemeen veel zon bij maxima van 21 tot 27 graden. In het binnenland is de wind zwak uit veranderlijke of noordelijke richtingen. Aan zee is de wind overwegend matig uit noord tot noordoost.

Zaterdag is het droog, zonnig en warm met temperaturen tot zo'n 28 graden. In het binnenland is de wind zwak en veranderlijk. Aan zee is de wind overwegend matig uit noord tot noordoost.

Zondag is het nog altijd zonnig met weliswaar meer hoge wolkensluiers. De temperaturen stijgen tot 29 of 30 graden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren