Tagtik

Kwik stijgt richting 30 graden deze week

Meteen heel warm weer tijdens de eerste echte schoolweek.

Maandag is het opnieuw vrij zonnig met af en toe hoge wolkenvelden. 's Ochtends is er lokaal kans op wat nevel of een mistbank. De maxima liggen tussen 23 en 27 graden bij een zwakke en later matige oostenwind. Dat meldt het KMI.

Maandagavond en -nacht is het helder op enkele hoge wolkensluiers na. De minima dalen naar waarden tussen 13 en 17 graden. De wind is zwak tot matig uit het oosten. Op de Ardense hoogten is de wind matig tot soms vrij krachtig uit het zuidoosten.

Dinsdag is het warm en zonnig met hooguit wat hoge wolken. De maxima schommelen rond 24 graden in de Hoge Venen, 26 of 27 graden in de Kuststreek en lopen op tot 29 graden in het centrum. De wind is zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten. Aan zee en in de Ardennen is de wind meestal matig, en vlak aan zee draait hij naar het noordoosten in de namiddag.

Woensdag en donderdag blijft het zonnig met weinig tot geen wolken. De maxima blijven hoog en liggen tussen 25 of 26 graden op de Ardense hoogten en 28 graden in het centrum (of plaatselijk zelfs iets meer). De wind is vaak zwak (soms matig in de Ardennen) uit het zuidoosten. Aan zee is de wind meestal matig en draait naar het noordoosten in de namiddag.

Vrijdag is het nog vrij zonnig met bij momenten wat wolkenvelden. De maxima lopen op naar waarden tussen 24 en 28 graden.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren