Tagtik

Het kan gaan onweren

Zondag verwacht het KMI eerst zon in het oosten van het land met echter ook sluierwolken. Vanaf het westen neemt de bewolking toe en bereiken enkele buien vanuit Frankrijk ons land. In de loop van de namiddag en de avond vergroot de kans op onweer, vooral dan over het westen. Het is opnieuw warm met maxima van 24 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 27 of 29 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost. Dat meldt het KMI.

Zondagavond en -nacht wordt het wisselend bewolkt met hoofdzakelijk ten noorden van Samber en Maas kans op onweerachtige buien. De minima liggen tussen 15 en 20 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.

Maandag wordt het wisselend bewolkt met opklaringen, hoge wolkenvelden en stapelwolken. In de loop van de dag vallen er enkele lokale buien. 's Avonds en maandagnacht lijken er meer buien te gaan vallen vanaf Frankrijk met lokaal onweer. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee en 28 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest. Op het einde van de namiddag ruimt de wind in het westelijke deel van het land naar noordwest, elders wordt hij veranderlijk.

Dinsdag wordt het onstabiel met in de loop van de dag meer en intensere buien die uiteindelijk kunnen gepaard gaan met stevig onweer. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee en 28 graden in de Kempen. De wind is overwegend matig uit zuid tot zuidwest.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Pixabay) 

Ook dit kan u interesseren