Tagtik

Heel even regen, maar dan opnieuw richting 30 graden

Donderdag trekt een frontaal systeem van Frankrijk verder over ons land. Het oosten en centrum van ons land krijgt hierdoor te maken met langdurige regen die soms vrij intens kan zijn en soms vergezeld van een geïsoleerd onweer. In bepaalde streken van dit gebied kan er dus veel neerslag vallen. In het noordwesten van het land zou er veel minder neerslag vallen of blijft het zelfs droog. De maxima schommelen tussen 19 graden in de Ardennen en 24 graden in het noordwesten. Er staat een meestal matige wind die draait van het noorden tot noordoosten naar het noorden tot noordwesten. Dat meldt het KMI.

Donderdagavond verwachten we vooral nog regen (met plaatselijk onweer) in het oosten van het land. In het westen en centrum is het dan al zo goed als droog met opklaringen. Vannacht wordt het overal droog met geleidelijk ook brede opklaringen. De minima schommelen tussen 10 en 16 graden bij een zwakke tot matige wind uit het noordnoordwesten.

Vrijdagochtend hangen er lage wolkenvelden in het Ardens reliëf. Elders kan er wat nevel of een plaatselijke mistbank hangen. Al snel wordt het overal vrij zonnig. In de loop van de dag wisselen brede opklaringen af met wolkenvelden, die lokaal nog voor een geïsoleerd buitje kunnen zorgen. De maxima schommelen tussen 22 graden aan zee en in de Hoge Venen en 27 graden in het centrum. De wind waait eerst zwak uit veranderlijke richtingen en draait nadien naar het westen en wordt dan soms matig.

Zaterdag begint zonnig. In de loop van de dag verschijnen er in de noordelijke landshelft meer stapelwolken en wisselen de opklaringen er af met bewolkte periodes. Vlak aan zee en in het zuiden blijft het zonnig. De maxima schommelen tussen 22 graden aan zee en in de Ardennen en 26 of 27 graden in het centrum. De wind waait zwak uit veranderlijke of westelijke richtingen en aan zee steekt er in de namiddag een matige noordwestelijke zeebries op.

Zondag is het zonnig en erg warm met maxima tussen 25 graden in de Ardennen en 30 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen. In de nacht naar maandag bereiken wolkenvelden met buien ons land vanuit het westen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren