Tagtik

'Gezinnetje onderneemt zelfmoordpoging door gedwongen terugbetaling corona-subsidies'

Een man uit Hoeilaart duwde donderdagnacht zijn vrouw en baby uit het raam. Vervolgens sprong hij ook uit het raam van hun woning aan het Gemeenteplein in Hoeilaart. Toen hij merkte dat hun kindje nog weende na de val, liep hij, eveneens gewond, opnieuw de trap op met de baby om opnieuw te springen. Een buurman kon dat echter in extremis verhinderen.

De mama werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Ze liep verschillende breuken op, waaronder aan de ruggenwervel. De baby liep een beenbreuk op en ook de man, die zich nadien nog van het leven trachtte te beroven met pillen en een mes, is er slecht aan toe.

De papa is aangehouden voor dubbele moordpoging en vertelde in zijn eerste verklaring bij de politie dat  financiële problemen en gebrek aan hulp van officiële instanties hen tot het uiterste hadden gedreven. De coronasteun die ze moesten terugbetalen zou de druppel zijn geweest. Hij beweert een zelfmoordpact te hebben gesloten met zijn echtgenote. 

De man had een taxibedrijf dat vervoer naar de luchthaven organiseerde. Dat bedrijf was echter quasi failliet omdat ze ruim 36.000 euro aan corona-subsidies moesten terugbetalen en geen enkele andere uitweg meer zagen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De mama kon echter nog niet ondervraagd worden. Het blijft afwachten of zij deze versie van de feiten deelt.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Unsplash)

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Ook dit kan u interesseren