Tagtik

Aangenaam lenteweer deze week

Dinsdag is het eerst grijs met lage wolken en op het Ardense reliëf soms wat mist. Aan zee ontstaan er snel brede opklaringen, die zich in de loop van de voormiddag uitbreiden richting binnenland. Er verschijnen bij momenten dan ook wat hoge wolkensluiers. Het is nog wachten tot de late namiddag op brede opklaringen over het zuiden van het land, daar blijft het dus bewolkter. De maxima schommelen tussen 13 en 15 graden in de Ardennen en tussen 16 en 18 graden in Laag- en Midden-België. De noordenwind is matig en aan de kust vrij krachtig. Dat meldt het KMI.

Dinsdagavond hangen er eerst nog enkele wolkenvelden. Vannacht wordt het helder tot lichtbewolkt met minima van 1 tot 4 graden in de Ardennen, 4 tot 6 graden in het centrum en rond 10 graden aan zee. Er waait een zwakke tot matige noordenwind.

Woensdag wordt het eerst zonnig. In de loop van de dag ontstaan er vrij veel stapelwolken, maar het blijft vrijwel overal droog. In de Kuststreek is het de hele dag overwegend zonnig. De maxima schommelen van 12 graden in de Hoge Venen tot 16 of lokaal 17 graden in het centrum. Er waait een matige wind uit noordelijke richtingen.

Donderdag verwachten we eerst opklaringen en in de loop van de dag opnieuw vrij veel wolken waaruit eventueel hier en daar wat gedruppel kan vallen. De maxima liggen tussen 14 en 18 of lokaal 19 graden bij een matige en aan zee een vrij krachtige noordenwind.

Vrijdag zijn de opklaringen vaak breed, maar vooral naar het noorden en het noordwesten toe kunnen er soms ook lage wolkenvelden voorkomen. De temperaturen veranderen nauwelijks met nog steeds maxima tussen 14 en 19 graden. Er waait een matige en aan zee een vrij krachtige noordoostenwind.

Zaterdag wordt het overwegend zonnig en enkele graden warmer met maxima van 16 graden aan de kust en in de Hoge Venen tot lokaal 21 of 22 graden in het centrum. De noordoostenwind is matig.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren