Tagtik

Deur wordt uit vliegtuig gerukt in volle vlucht (VIDEO)

Een vliegtuig van het Amerikaanse Alaska Airlines heeft vrijdag een noodlanding moeten maken nadat een raam plots werd weggeblazen in volle vlucht.

Het ging om vlucht 1282 die 171 passagiers en 6 bemanningsleden van Portland naar Ontario moest brengen. 

Na zo’n 20 minuten – terwijl het vliegtuig hoogte begon te maken – ontstond er volgens berichten op sociale media een gat in een deel van de romp en een raam. Die sectie werd vervolgens volledig uit het toestel geblazen.

De crew besloot om meteen terug te keren naar Portland om een noodlanding te maken.  Het incident leidde tot grote paniek aan boord van de vlucht, maar alle inzittenden kunnen het verhaal wel navertellen. Uiteindelijk raakte dus niemand gewond, maar heel wat passagiers zullen ongetwijfeld wat tijd nodig hebben om deze angstaanjagende ervaring te verwerken. 

Alaska Airlines heeft besloten om al zijn 65 vliegtuigen van het type Boeing 737 Max-9 voorlopig aan de grond te houden, terwijl het National Transportation Safety Board het voorval onderzoekt.

Deur teruggevonden
Een leerkracht uit de Amerikaanse stad Portland heeft zondagavond in zijn tuin het deurpaneel teruggevonden dat tijdens de vlucht van luchtvaartmaatschappij Alaska Airlines was afgerukt.

(Tagtik/Picture: Tiktok)

@dailymail An Alaska Airlines flight from Portland, Oregon to Ontario, California was forced to make an emergency landing after suffering depressurization after takeoff. #fyp #alaskaairlines #plane #scary #flightsfromhell #oregon #flying ???? - @vy ???? ♬ original sound - Daily Mail

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren