Tagtik

'Zwemmer lokte aanval uit en werd verscheurd'

In februari 2022 werd Simon, een Engelse dertiger, in Sydney (Australië) aangevallen door een haai. De Engelse toerist overleefde die aanval niet. Het was de eerste dodelijke aanval in deze stad in 60 jaar.

Meer dan een jaar na de dood van de zwemmer beweert de International Shark Attack File, die een database met alle aanvallen van haaien over de hele wereld bijhoudt, dat deze aanval werd "uitgelokt". Zelfs als de dertigjarige het niet bewust zou gedaan hebben, zwom hij in een visgebied waarvan bekend was dat de visactiviteit haaien aantrok. "Elk gedrag of elke factor die het roofdier kan aantrekken veroorzaakt reacties die niet typisch zijn en kan daarom resulteren in dit soort gruwelijke aanvallen", stelt de organisatie.

16 februari 2022, 16.30 uur
Vissers die op de rotsen stonden, waren het water aan het filmen op het moment van het incident. Simon werd voor hun ogen plotseling onder water gesleept door een haai van 5 meter! In hun video konden we met name horen: “Mijn god... ik hoorde een schreeuw en de haai kauwde op zijn lichaam. Het lichaam werd vlak naast de rotsen in tweeën gespleten. De haai kwam terug en slikte delen van zijn lichaam in en dat was het. Hij verdween."
Reddingsboten, reddingshelikopters en jetski's werden onmiddellijk ingezet om de zwemmer te helpen... tevergeefs.

(Tagtik/Source: Geo/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren