Tagtik

"Wat met Salah Abdeslam gebeurt, is onaanvaardbaar"

Op de Belgische nieuwszender LN24 heeft de voormalige Belgische rechter Luc Hennart gesproken over de omstandigheden waarin Salah Abdeslam in Frankrijk in de cel zit.

Salah Abdeslam, veroordeeld tot levenslang voor terrorisme, zit sinds begin februari vast in de gevangenis van Réau in het Franse departement Seine-et-Marne. Volgens de krant Le Parisien leeft de terrorist in totale afzondering en wordt hij 's nachts om de twee uur gewekt om te controleren of hij nog in leven is.

Voor Luc Hennart, ex-rechter, vormt het slaapgebrek een soort straf en zijn de zwaarbeveiligde afdelingen in Frankrijk een echt probleem.

"Opsluiting is één ding, al het andere is onaanvaardbaar. We volgen de wet, sluiten mensen op en daarmee is de kous af", aldus Hennart bij LN24. "Al het andere is slechts een verkapte manier om wraak te nemen".

"Ik heb het proces meerdere maanden gevolgd en ik heb geen enkel element gezien of gehoord dat er objectief op wees dat Salah Abdeslam een gevaar vormde", voegde hij eraan toe.

(Fausto with FM/Source: LN24/Illustration picture: Tom Blackout/Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren