Tagtik

Vrouw (85) wordt opgelicht en sterft enkele uren later aan hartaanval

Volgende vrijdag wordt in Hasselt, in de Belgische provincie Limburg, een vrouw van 85 begraven: zij stierf aan een hartaanval, enkele uren nadat ze door oplichters veel geld was afhandig gemaakt.

Volgens haar zoon, die haar verhaal doet in de Gazet van Antwerpen, was de vrouw best wel handig met de computer en was ze beducht voor phishing. Toch konden oplichters na een telefoontje via een list haar computer overnemen. Na het telefoontje wordt 4.985 euro van haar rekening overgeschreven en de vrouw beseft meteen dat ze opgelicht is.

De vrouw laat haar rekening blokkeren, maar de oplichters bellen haar nog twee keer. Een uur na het laatste telefoontje krijgt ze een hartinfarct, volgens haar zoon (die zelf arts is) te wijten aan de stress van het voorval. 

De vrouw wordt nog overgebracht naar het ziekenhuis en geopereerd, maar ze overlijdt. "In het ziekenhuis is vastgesteld dat haar kransslagaders perfect in orde waren. Het infarct moet dus veroorzaakt zijn door spasmen van de stress", aldus de zoon van de vrouw in de krant. "Mijn moeder had zonder die phishing nog wel een aantal mooie jaren voor de boeg. Dit had niet gemoeten, dat maakt het extra wrang."

(Fausto by Tagtik/Source: GvA/Illustration picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren