Tagtik

Klopjacht op zuurgooier die kinderen viseerde (VIDEO)

Een vrouw en haar twee jonge kinderen zijn woensdagavond in allerijl overgebracht naar een ziekenhuis in Londen nadat een man een bijtende stof naar hen gooide in het zuiden van Londen.

Drie mensen die de vrouw en haar kinderen wilden helpen na de aanval, liepen eveneens verwondingen op door het bijtende zuur. Ook drie politieagenten raakten lichtgewond. Er werden tests uitgevoerd om na te gaan om welke substantie het ging. Getuigen hebben een man zien wegvluchten, maar de verdachte kon niet meteen geïdentificeerd worden. Intussen is duidelijk wie de zieke zuurgooier is.

Het gaat om Ezedi, een 35-jarige man uit Newcastle. Hij blijft voorlopig op de vlucht. Hij zou ook hebben geprobeerd de moeder omver te te gooien voordat hij haar driejarige dochtertje twee keer “als een lappenpop” op de grond sloeg.

De politie heeft zojuist camerabeelden vrijgegeven waarop Ezedi rustig door een Tesco-filiaal nabij King's Cross station in Londen loopt. Klanten leken Ezedi's halfgesmolten gezicht niet op te merken nadat de "zeer sterke bijtende substantie" op hem spatte.

Laboratoriumtests identificeerden de vloeistof als bijtende soda (natriumhydroxide) of wassoda (natriumcarbonaat). Bijtende soda (ook wel loog genoemd) en wassoda worden vaak gebruikt om leidingen te ontstoppen.

Volgens Britse media werd Abdul Ezedi, die vermoedelijk in 2016 uit Afghanistan is aangekomen, in 2018 eerder veroordeeld voor een zedendelict en kreeg hij een voorwaardelijke straf opgelegd door Newcastle Crown Court. Volgens dezelfde bron kreeg hij na twee mislukkingen asiel in Groot-Brittannië, nadat een priester de Britse autoriteiten had verteld dat Ezedi zich tot het christendom had bekeerd.

(Tagtik/Source: The Sun/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren