Tagtik

Jonge toerist (19) verliest evenwicht en valt bij fotograferen in diepe canyon

Een Amerikaan van 19 jaar oud is op tragische wijze om het leven gekomen. Op 31 januari begon hij aan een lange hike met vrienden in Utah in het westen van de Verenigde Staten. Helemaal onder de indruk van de schoonheid van het landschap om zich heen, had hij geen aandacht voor de grond die onder zijn voeten weggleed...

Het panoramische uitzicht op de Blue Valley is grandioos en bijzonder populair bij toeristen. Deze formidabele plek nodigt uit om een prachtige foto te nemen. Om dit landschap nooit te vergeten, haalde de 19-jarige zijn camera tevoorschijn. De jongeman was zo gefocust op de pracht van het uitzicht dat hij zijn evenwicht verloor en naar beneden tuimelde. Hij overleefde die val niet. 

De zus van het slachtoffer, Rebecca Fielding, postte een ontroerende boodschap op social media ter nagedachtenis aan haar broer, maar ook om toekomstige wandelaars te waarschuwen: "Vertrouw nooit op de grond aan de rand van een klif. De rotsen lijken misschien stevig, de grond lijkt misschien vast te houden, maar het is altijd een tikkende tijdbom. Er is maar één verkeerde stap nodig om de rotsen los te maken, een moment van onevenwicht, slechts even struikelen op een rots, en je kunt regelrecht de dood in duiken.

(Tagtik/Source: Linfo.re/Photo: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren