Tagtik

Bende neemt slachtoffers mee naar kraakpand om ze te verkrachten en plaatst beelden online

De aanklager eist tot 13 jaar gevangenisstraf tegen 5 beklaagden van ongeveer 20 jaar oud uit de regio Luik in België wegens verschillende bijzonder gewelddadige seksuele misdrijven, waarvan sommige tegen minderjarigen.

De verdachten zijn lid van een stadsbende. Ze brachten hun slachtoffers naar een kraakpand om hen op bijzonder gewelddadige wijze te verkrachten. De verkrachtingen werden gefilmd, waarna ze op social media werden gepost. De verdachten zouden drie slachtoffers hebben gemaakt, van wie de jongste amper 13 jaar oud was. Deze verkrachtingen zouden in 2017 en 2018 hebben plaatsgevonden. De beklaagden beweren dat het om consensuele relaties ging.

David, de hoofdbeklaagde die aan alle feiten deelnam, legde een bekentenis af. Toen evolueerde zijn getuigenis. Hij zei op afwijzende toon: 'De andere is een meisje dat in de stad rondhangt... Ik hoorde mensen zeggen dat ze een hoer was. Er is niks gebeurd.'

David verzandde in zijn uitleg. Samen met alle andere beklaagden wordt hij ervan verdacht op 11 juni 2018 een bijzonder gemene, gewelddadige verkrachting te hebben gepleegd.

De leden van de bende riskeren een gevangenisstraf van maximaal 13 jaar.

(Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren