Tagtik

"Binnen 10 jaar zijn we onsterfelijk dankzij kunstmatige intelligentie"

Laurent Alexandre, een hoge ambtenaar, ondernemer, schrijver en politiek activist, was te gast bij de Franse nieuwszender LCI om zijn nieuwste boek over ChatGPT voor te stellen.

We zetten hier voor jullie enkele opvallende fragmenten uit zijn discours op een rijtje.

"Kunstmatige intelligentie zal de dood veranderen, het zal over 5 of zelfs 10 jaar de dood zelf euthanaseren. Het idee dat de dood een probleem is dat opgelost moet worden in plaats van een onontkoombare realiteit zal ingang vinden." Laurent Alexandre vat zijn betoog samen in 4 letters: N, B, I en C.

N voor nanotechnologie, met andere woorden, inwerken op moleculen, B voor biologie, sleutelen aan genen bijvoorbeeld, I voor informatietechnologie en C voor cognitieve wetenschap. Hoe zal deze onsterfelijkheid eruit zien? Het zal een soort transhumanisme zijn, de hybridisatie van mens en machine.

Morgen zal het lijken op de beroemde Neuralink-chips van miljardair Elon Musk. Ze worden rechtstreeks in de hersenen van een patiënt geïmplanteerd om een pathologie te neutraliseren. En zo was een paar weken geleden een quadriplegische patiënt in staat om te schaken op een computer door alleen maar te denken, alsof hij zelf de muis bewoog. 

Laurent Alexandre gaat verder:
"De dood zal niet langer de natuurlijke uitkomst van al het leven zijn. Aan de ene kant zal het fysieke lichaam gedoemd zijn te verdwijnen en te verouderen, en aan de andere kant zullen ons hele geheugen en bewustzijn al in 2045 worden overgebracht naar microprocessoren, waardoor onze geest onze biologische dood kan overleven".

En Laurent Alexandre besluit met enkele onthutsende opmerkingen:
"Een paar dagen geleden heeft Elon Musk gewed dat tegen december 2025 de intelligentste mens op aarde minder intelligent zal zijn dan een gewone commerciële, kunstmatige intelligentie."

(FVDV and MaSi for Tagtik/Source: LCI/Illustration picture: Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren