Tagtik

Schaduw van het Kremlin hangt boven Europese verkiezingen

In een resolutie uitten de leden van het Europees Parlement hun diepe bezorgdheid over “de voortdurende inspanningen van Rusland om de Europese democratie te ondermijnen”. De Europarlementariërs roepen dan ook op tot zwaardere sancties tegen Moskou.

Het Europees Parlement is bezorgd over recente rapporten waarin staat dat de Russische autoriteiten specifiek taalgebruik verstrekken aan extreemrechtse politieke partijen en actoren in verschillende EU-landen, vooral in Duitsland en Frankrijk, om de publieke steun voor Oekraïne te verzwakken.

Europarlementariërs tonen zich bezorgd over de nauwe contacten die agenten die verantwoordelijk zijn voor Russische inmenging hebben met de onafhankelijkheidsbeweging en de regionale regering van de autonome gemeenschap Catalonië in Spanje

De massale financiering door Rusland van partijen, politici, ambtenaren en bewegingen in een aantal EU-landen roept ook vragen op.

Bovendien verstopt de voormalige Russische president Dimitri Medvedev zich niet. Hij publiceerde op Telegram dat het de taak van zijn land is om deze partijen te steunen die in Europa opkomen tegen “alle ondeugden van het huidige liberale globalisme”.

(Tagtik/Illustration picture: Vitolda Klein for Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren