Tagtik

Russen vallen massaal aan: Polen in opperste staat van paraatheid

Zondagochtend sloegen Russische troepen opnieuw toe. Kiev en andere delen van Oekraïne waren het doelwit van massale luchtaanvallen. Met deze nieuwe aanvallen heeft Polen besloten zijn alarmniveau te herzien.

Oekraïens grondgebied werd in de nacht van zaterdag op zondag voor de derde keer deze week in paraatheid gebracht. Volgens Serguiï Popko, hoofd van de militaire regering van Kiev, duurde de waarschuwing twee uur. Het district Strïï, ten zuiden van Lviv (stad in het westen van Oekraïne) werd ook getroffen door “Russische raketten en door Iran gemaakte explosieve drones van Shahed”, meldt 7sur7.

De burgemeester van de stad Lviv, Andriï Sadovy, schat dat er in de wijk twintig raketten en zeven drones zijn neergeschoten. Het geeft aan dat het doelwit van deze aanvallen “kritieke infrastructuren zijn”.

Polen versterkt de beveiliging van zijn luchtruim
Striï ligt ongeveer vijftig kilometer van de grens met Polen, dat onmiddellijk zijn alarmniveau verhoogde vanwege de geïntensiveerde militaire activiteiten nabij de grens. Bombardementen dicht bij het grondgebied brachten het NAVO-lid ertoe “alle noodzakelijke procedures in werking te stellen om de veiligheid van het Poolse luchtruim te garanderen”. Het Operationeel Commando van de Poolse strijdkrachten (RSZ) zegt ook dat het “de situatie voortdurend in de gaten houdt”.

(SR with AsD for Tagtik/Source: 7sur7/Illustration: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren