Tagtik

New York bedekt onder oranje gloed (FOTO'S)

Stof en rook van de bosbranden in Canada zorgen ervoor dat ook New York baadt in een oranje gloed.

Op social media is te zien hoe de rook zich een weg baant doorheen de wolkenkrabbers in New York. Het zorgt alvast voor impressionante beelden. Maar de natuur in Canada lijdt natuurlijk enorm onder deze bosbranden. De bosbranden in Canada breiden zich trouwens verder uit. Inmiddels is een gebied bijna zo groot als Nederland al in vlammen opgegaan. Tienduizenden mensen zijn al geëvacueerd. Het gaat om meer dan honderden bosbranden van het westen van het land tot aan de oostkust die Canada op hetzelfde moment teisteren. 

De oranje lucht in New York is trouwens niet zonder gevaar. De bevolking werd daarom aanbevolen binnen te blijven en een N95-mondmasker te dragen. Vrijdag wordt er echter regen voorspeld en ook na het weekend volgen er nog buien. Bijgevolg zal de rook wegtrekken. De hemel boven New York zal dan opnieuw opklaren, al zet de oranje gloed ondertussen koers naar Philadelphia, Washington DC, Detroit en Baltimore.

Het einde van de bosbranden is trouwens nog lang niet in zicht in Canada. De Canadese autoriteiten waarschuwen voor een zwaar brandseizoen in de komende maanden.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren