Tagtik

Moskou lanceert nucleaire vogelverschrikker

De Russische president Vladimir Poetin heeft de NAVO gewaarschuwd dat hij kernwapens zou kunnen gebruiken als NAVO-leden troepen naar Oekraïne trekken

Een paar uur later kondigde het Russische ministerie van Defensie de lancering aan van een Yars intercontinentale ballistische raket met nucleaire capaciteit.

In een verklaring zeiden de Russische autoriteiten dat de operatie tot doel had “de tactische, technische en vliegeigenschappen van dit moderne raketsysteem te bevestigen”. Het feit dat deze test plaatsvond kort na het dreigement van Vladimir Poetin, amper 24 uur na zijn woorden, werd door velen gezien als een duidelijk vertoon van militaire macht.

De door Russische troepen gelanceerde ballistische raket kan worden geladen met kernkoppen. Dit proefvuur maakte het echter niet mogelijk om dit type wapentuig, dat grootschalige vernietiging zou kunnen veroorzaken, echt te testen. De Russische president benadrukt dat zijn leger voldoende militaire capaciteit heeft om aanvallen op het grondgebied van westerse landen te kunnen lanceren.

(Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren