Tagtik

“Poetin heeft het hoofdstuk van mondiale wreedheid heropend”

Historicus en schrijver Stéphane Courtois was te gast op LCI, de Franse doorlopende nieuwszender, en gaf er zijn persoonlijke visie op het gewelddadige gedrag van Vladimir Poetin.

De verbale escalatie en strijdlustige toon van Vladimir Poetin verergeren maand na maand. Met betrekking tot een mogelijk conflict tussen Rusland en de NAVO antwoordt Poetin dat "in de wereld van vandaag alles mogelijk is." 'Iedereen begrijpt dat dit ons één stap verwijderd zou maken van een echte Derde Wereldoorlog. Ik denk niet dat iemand daarin geïnteresseerd is.'

Voor historicus Stéphane Courtois openen deze woorden het hoofdstuk van wreedheid voor alle dictators op deze planeet:
“Poetin liet zien dat hij wreed kon zijn, dit is het geval met Tsjetsjenië, Georgië, Syrië en Oekraïne en vanaf dat moment zeggen alle mensen die wreedheid willen beoefenen in de politiek tegen zichzelf dat het mogelijk is, hij doet het dus waarom wij niet?.” 

“En we zien het in Afrika, vooral in Mali, in Noord-Korea, bij de man die ik Kim Boum Boum (Kim Jong-un) noem, die zojuist op briljante wijze de verkiezing van Poetin heeft verwelkomd: de echte kwestie is democratie of totalitarisme, en dat is niet nieuw!”

(Tagtik/Source: LCI/Photo: Pixabay)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren