Tagtik

Jongen die in 35 meter diepe buis viel doodverklaard

Zaterdag is een tienjarige jongen in het zuiden van Vietnam in de opening van een betonnen brugpijler gevallen. Het gat is 35 meter diep en heeft een diameter van slechts 25 centimeter. Het ongeval gebeurde in de zuidelijke provincie Dong Thap. De jonge knaap werd inmiddels doodverklaard.

Honderden reddingswerkers probeerden sindsdien om de jongen uit zijn benarde situatie te bevrijden. Met een camera proberen ze te achterhalen hoe diep de jongen is gevallen. Volgens Vietnamese media werd er in het begin constant zuurstof in het gat gepompt. Reddingswerkers hebben een camera neergelaten in de buis, maar er was geen teken van leven te zien of te horen. Dat meldden de autoriteiten dinsdagmiddag.

Intussen bleven reddingswerkers koortsachtig de aarde met speciale apparatuur zachter te maken en ruimte te maken om de betonnen buis met een kraan uit de grond te trekken.

De Vietnamese autoriteiten hebben de jonge knaap woensdag doodverklaard. De jongen kwam door verschillende factoren om het leven, waaronder de plaats van het ongeval, de diepte van de buis, die tijd die nodig is om het lichaam te bergen en de opgelopen verwondingen. Zo meldt een team van artsen, forensische experts en lokale autoriteiten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Youtube)

Ook dit kan u interesseren