Tagtik

'De echte daders zijn nog op vrije voeten'

Generaal Michel Yakovleff, voormalig plaatsvervangend stafchef van de NAVO, stelt op de Franse nieuwszender LCI dat de echte daders van de aanval in Moskou nooit zullen worden gevonden.

De generaal verwijst naar de toespraak van Poetin
“Ik geloof dat Poetin een risico neemt door deze aanval aan Oekraïne toe te schrijven, terwijl iedereen weet dat dit niet het geval is. Als de Amerikanen met bewijsmateriaal komen en laten zien wat ze wisten, bestaat er een reëel risico dat Poetins toespraak als een leugen wordt beschouwd, niet op de officiële Russische kanalen, maar op sociale netwerken en door onafhankelijke media.

“En wat dit de Russen laat zien, als het een Oekraïense aanval is, is dat ze kunnen toeslaan waar ze maar willen en wanneer ze maar willen, ondanks 25.000 camera’s, met overal honderdduizenden politieagenten."

"Als ze de versie van Poetin geloven, betekent dit dat iedereen wordt blootgesteld in een winkelcentrum op bijvoorbeeld slechts 20 km van het Kremlin. Ik ben er niet zeker van dat dit een versie is die in het voordeel van het regime is."

“Hij houdt van leugens, ze hebben valse daders van de aanval gevonden, dus ze zijn niet op zoek naar de echte. Ik ben er niet zeker van dat de Russen naar hen op zoek zijn. Ze zullen ze in ieder geval nooit vinden, de echte, de professionals, ze zijn weg”, concludeert generaal Yakovleff.

(SR and FM for Tagtik/Source: LCI/Photo: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren