Tagtik

Macron wil Mbappé op Spelen en “rekent op Real Madrid'

De Franse president Emmanuel Macron zei zaterdag, de dag nadat Kylian Mbappé zijn vertrek bij PSG aankondigde, dat hij “erop rekent dat Real Madrid”, de waarschijnlijke toekomstige bestemming van de ster, “Kylian vrijgeeft voor de Olympische Spelen”.

De Franse president Emmanuel Macron verzekerde zaterdag op X, de dag nadat Kylian Mbappé zijn vertrek bij Paris-Saint-Germain aankondigde, dat hij erop rekent dat Real Madrid, de waarschijnlijke toekomstige bestemming van de ster, hem vrijgeeft voor het Franse team voor Parijs 2024. “Ik reken erop dat Real Madrid Kylian vrijgeeft voor de Olympische Spelen, zodat hij bij het Franse team kan komen spelen,” zei hij in een 16 minuten durende video waarin hij vragen van internetgebruikers over Europa beantwoordde.

Emmanuel Macron voegde eraan toe: “Ik heb geen bijzonder commentaar” op de aangekondigde transfer van de spits van Les Bleus naar Real Madrid. Vorige maand had het staatshoofd al gezegd dat hij “hoopte” dat de aanvoerder van het Franse team zou kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen, ook al had de club waar hij waarschijnlijk naartoe zal gaan, Real Madrid, al gezegd dat het zijn spelers niet zou vrijgeven.

Vorige week zei Kylian Mbappé dat hij “niet veel nadacht” over de Olympische Spelen in Parijs. Het Olympisch toernooi maakt geen deel uit van een zogenaamde "internationale window" van de FIFA en dus zijn clubs niet verplicht om hun spelers vrij te geven.

(Pascal Glo/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren