Tagtik

Explosief ontploft aan spelersbank: hooligans verwonden 7 mensen, 2 in levensgevaar

Een grote storm gaat dezer dagen door het Sloveense profvoetbal want hooligans hebben op afschuwelijke wijze toegeslagen.

Op de 21e speeldag van de eerste voetbalklasse in Slovenië stonden buren Maribor en Mura tegenover elkaar. Beide teams zijn bij voetbalkenners wel bekend aangezien ze geregeld in de Europese voorrondes in actie komen. Toen thuisploeg Maribor met 2-0 voor stond, zorgden de fans van Maribor, ook wel bekend als 'viola', voor onrust. Ze gooiden een explosief richting de spelersbank van Mura. Die bom ontplofte en verwondde 7 mensen, onder hen vijf spelers, de conditietrainer en een 14-jarige ballenjongen. De slachtoffers liepen gehoorschade en brandwonden op.

Hoofdscheidsrechter David Šmajc onderbrak de wedstrijd meteen en na overleg werd er afgefloten. De gewonden werden naar het ziekenhuis van Maribor gebracht. Twee onder hen verkeren in kritieke toestand. De politie heeft al een aantal daders opgespoord. De komende dagen worden videobeelden verder geanalyseerd door de politie.

(Tagtik/Source: RTVSlo/Illustration picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren