Tagtik

Daarom is Thibaut Courtois plots 1 centimeter groter

Spitsen in de Spaanse Liga zullen zeker dit seizoen soms het gevoel hebben dat Thibaut Courtois groter dan het doel is. De nummer 1 van Real Madrid en de Rode Duivels verkeert immers in de vorm van zijn leven.

De 29-jarige Courtois is bijzonder groot, heel handig voor een keeper. Maar wist je dat de lange Limburger recent nog wat gegroeid is?

Tot zijn grote verbazing noteerde een dokter immers 2,01 meter, in plaats van de 2 meter die in zijn dossier bij voetbalclub Real Madrid staat. In zijn eigen podcast onthult Courtois namelijk over hoe hij onlangs met zijn kinderen bij de kinderarts was en die tegen de meetlat moesten plaatsnemen. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om dat zelf ook nog eens te doen. “2,01 meter”, klonk het. “Ik zal de dokter in Madrid toch eens moeten vragen om me opnieuw te meten, want als ik een centimeter ben gegroeid, zullen we mijn technische fiche moeten aanpassen”, zei Courtois.

Hoe dit kan? Het tijdstip van de meting kan een rol spelen. Zo zijn we 's ochtends immers iets groter dan ’s avonds. Dat komt omdat in de loop van de dag onze wervelschijven een beetje in drukken. Maar het kan in het geval van Courtois ook om een meetfout gaan.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Lesly Juarez via Unsplash)

Ook dit kan u interesseren