Tagtik

Vettel in 2025 terug in de F1?

Na het aangekondigde vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari heeft Mercedes een stoeltje vrij voor het seizoen 2025. Op vrijdag in Suzuka sloot Toto Wolff niet uit dat viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, die sinds eind 2022 met pensioen is, zich volgend jaar bij het team voegt.

“Sebastian is iemand die we niet kunnen uitsluiten”: Toto Wolff wilde vrijdag tijdens de persconferentie van de Grote Prijs van Japan geen uitsluitsel geven toen hem werd gevraagd naar de mogelijke komst van Sebastian Vettel (36) naar Mercedes in 2025. De viervoudig wereldkampioen, die sinds het einde van het seizoen 2022 met pensioen is, sprak zelf van een veelvuldig contact met de Oostenrijkse teambaas, maar niet per se om het vrije stoeltje bij Mercedes te bespreken.

Het Duitse team heeft ook de jonge hoopvolle Kimi Antonelli in zijn academie en moet beslissen of de Italiaan, die dit seizoen in de Formule 2 rijdt, heeft wat nodig is om mee te doen in de F1.

Over Vettel zei Wolff verder: “Ik denk dat zijn palmares fenomenaal is en dat een pauze soms goed is om weer gemotiveerd te raken. We hebben nog geen beslissingen genomen en dat zijn we de komende weken ook niet van plan. Ik weet dat de markt erg actief is en dat er een aantal zeer goede coureurs klaar staan om voor andere teams te tekenen, maar wij willen van onze kant de gesprekken voortzetten en onze opties openhouden. Het is nog te vroeg om ons vast te leggen op een coureur, of hij nu erg jong of erg ervaren is. De komende maanden zullen ons meer vertellen.”

Sinds zijn vertrek uit de F1 heeft Vettel niet stilgezeten. Op Motorland Aragon testte hij onlangs de Porsche 963 die Team Penske in samenwerking met de Duitse fabrikant heeft ingeschreven voor het World Endurance Championship.

(Maxime Malet/L’Équipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren