Tagtik

Vrienden vinden auto van verdwenen Marc en vermoorde Laura op Tenerife

Vrienden van het verdwenen Vlaamse echtpaar Laura (66) en Marc (71) hebben hun wagen teruggevonden op Tenerife. Maar het mysterie van hun verdwijning is daarmee nog niet opgelost.

De vrienden van het echtpaar zagen de wagen met Spaanse nummerplaat zaterdag plots staan langs de kant van de Calle Galicia in Adeje, ruim 11 kilometer van waar het koppel woonde in Callao Salvaje. De vrienden waren al urenlang het eiland aan het afzoeken in de hoop de wagen te vinden. Ze zagen in de auto de zonnenbril van Laura liggen, alsook kleren en een mes. Het koppel verwittigde de politie en die nam de wagen in beslag. De auto was niet afgesloten. 

Twee weken geleden werden Marc en Laura voor het laatst gezien op Tenerife. Laura werd niet veel later dood teruggevonden. Ze werd met geweld om het leven gebracht, dat was al meteen duidelijk. Een lokale visser merkte haar zwaar verminkte lichaam op kort na haar verdwijning aan de rand van de oceaan. Haar benen en een hand ontbraken en er was een gele zak over haar hoofd gebonden. De autopsie moet meer duidelijkheid brengen over de precieze doodsoorzaak. Ze werd teruggevonden op zestig kilometer van haar woonplaats.

Het onderzoek gaat intussen verder en er wordt nog steeds gezocht naar de 71-jarige Marc. Met de vondst van de wagen zijn er hoogstwaarschijnlijk wel nieuwe sporen en aanwijzingen die onderzocht worden. 

(FVDV for Tagtik/Source: Nieuwsblad/Illustration picture: Photo by nader saremi on Unsplash)

FVDV

FVDV

Franco Vandevelde - Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren