Tagtik

Ongelofelijk mirakel vindt plaats bij Mayline (3) die stikte tijdens buurtfeest en palliatief werd

De aangrijpende getuigenis van deze vader maakte iedereen stil op de set van een Frans reportageprogramma. Zijn dochter Mayline was immers bijna gestorven tijdens een feestje...

Palliatief
Op 29 mei 2012 werd Mayline in het Franse Lyon het slachtoffer van een ernstig ongeval. Het meisje van drie verslikte zich tijdens een maaltijd met de buren. Het meisje stikte en verloor het bewustzijn. De brandweer had alle moeite van de wereld om het 3-jarige meisje te redden. Ze werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Pas na verschillende hartstilstanden viel de aartsmoeilijke diagnose. Er was niets meer mogelijk om haar te redden. Er was geen hoop meer. De dokters zeiden dat er een levenseindeproject moest opgestart worden aangezien de hersenen van de jonge Mayline niet meer goed functioneerden. De aarde beefde onder de voeten van Emmanuel Tran en zijn vrouw, die hun geliefde dochter te vroeg zagen vertrekken...

Hele wereld richtte zich tot gebed
Een moeder van de lokale school was zo zwaar geraakt door deze hartverscheurende gebeurtenis en riep iedereen op om te bidden voor de arme Mayline. Ze deed beroep op Pauline Jaricot, grondlegger van het katholieke werk van de Verspreiding van het Geloof en de Levende Rozenkrans, en creëerde tegelijkertijd een golf van solidariteit: duizenden gezinnen, van Frankrijk tot Jeruzalem, begonnen eenstemmig te bidden voor Mayline en haar ouders.

Mirakel
Na een paar weken veranderde de toestand van Mayline plotseling. Het meisje dat volgens de artsen niet meer gered kon worden, begon plots te herstellen. Ze herkende haar moeder plots, vertelt haar vader verbaasd in Lyon Mag. 

Terwijl de medische dossiers een naderende dood aankondigden, vond er een mysterieuze gebeurtenis plaats. Een volkomen buitengewone genezing die nooit door de geneeskunde verklaard kon worden, maar die door de Kerk officieel als een wonder werd erkend. 

De vader vervolgt het ongelofelijke verhaal in de Franse talkshow "Ca commence aujourd'hui', “terwijl ik alle moeite van de wereld had om het te begrijpen, legde de dokter mij uit: het is simpel, je rijdt met de auto, je komt zonder benzine te zitten, wat gebeurt er? ‘Mijn motor stopt’. Oké, je stopt, je wacht even, je begint opnieuw, je rijdt, zonder ooit te tanken, je rijdt eindeloos. Is dit mogelijk ? ‘Nee’, nou, het onmogelijke is gebeurd bij je dochter.’ Mayline is nu 13 jaar oud, ze ademt, loopt, speelt, lacht... Ze is weer tot leven gekomen. Een echt mirakel!

(Tagtik/Source: Ça commence aujourd’hui - Aleteia - Lyon Mag/Picture: Unsplash)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren