Tagtik

Gedaan met eerherstel voor pedo's die met kids willen werken?

CD&V wil dat veroordelingen voor zedenfeiten, verkrachting of aanranding van minderjarigen altijd vermeld blijven op het bewijs van goed gedrag en zeden.

Daders van pedoseksuele misdrijven vragen nadat ze hun straf hebben uitgezeten tegenwoordig heel vaak eerherstel, en daardoor heeft een toekomstige werkgever geen zicht op hun verleden. Dat moet gedaan zijn, vindt CD&V, en daarom dient Kamerlid Els Van Hoof een wetsvoorstel in om eerherstel altijd zichtbaar te maken voor jobs met kinderen.

“Het is niet de bedoeling om veroordeelde pedoseksuelen voor eeuwig te brandmerken”, zegt CD&V-Kamerlid Els Van Hoof. “Maar het lijkt me niet meer dan normaal dat werkgevers in het onderwijs, de kinderopvang of andere jobs en activiteiten met kinderen, altijd op de hoogte zijn van zulke feiten.”

Om de recidivecijfers te doen dalen, wil Van Hoof ook opleggen dat een veroordeelde effectief een behandeling heeft gevolgd in een erkend centrum alvorens hij of zij kans maakt op eerherstel. Niet-behandelde daders hervallen immers binnen de vijf jaar bijna dubbel zo vaak als kindermisbruikers die wel behandeld werden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren