Tagtik

Zon en regen wisselen elkaar af dit weekend

In de loop van de voormiddag wordt het zaterdag over het westen en centrum overwegend droog met stilaan breder wordende opklaringen. Over het oosten en het zuidoosten blijft het nog tot in de namiddag regenen of vallen er stevige buien, lokaal met kans op onweer. De maxima liggen tussen 20 graden in de Ardennen en 24 graden in het centrum. Er waait meestal een matige en aan zee soms een vrij krachtige zuidwestenwind. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond wordt het lichtbewolkt en droog in het westen en het centrum. Ten zuiden van Samber en Maas is er aanvankelijk nog kans op enkele lokale buien. Volgende nacht blijven de opklaringen breed met later vorming van plaatselijke lage wolken, vooral dan in de Ardennen met daar ook kans op mistbanken. De minima schommelen tussen 12 en 17 graden bij een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind die in de loop van de nacht krimpt naar het zuiden tot het zuidwesten.

Zondagochtend is er kans op lokale lage wolken en in de Ardennen op enkele mistbanken. Na dit ochtendgrijs krijgen we een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Het is meestal droog met maar enkele lokale buien in de loop van de dag. De maxima liggen rond 19 graden in de Hoge Ardennen, 21 graden aan zee en schommelen van 22 tot 24 graden elders. De zuidwestenwind waait eerst zwak en later matig.

Maandag is het wisselend bewolkt met kans op een paar plaatselijke buitjes. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Dinsdag en woensdag blijft het licht onstabiel met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Enkele lokale buien blijven mogelijk bij nog steeds maxima van 20 tot 25 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren