Tagtik

Zomerse temperaturen dit weekend

Zaterdag is er nog een kleine kans op neerslag, maar zondag blijft het droog. Er staat ons een aangenaam zomers weekend te wachten.

Vrijdagvond is er lokaal onweer mogelijk op de Ardense Hoogten en ook in het westen is een onweerachtige bui mogelijk. Elders is het droog met opklaringen. Later vannacht neemt de bewolking toe vanaf het westen. In het westen van het land is er daarbij ook kans op regen. Het blijft zeer zacht met minima van 18 tot 24 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidoostelijke richtingen. Dat meldt het KMI.

Tot 28 graden
Zaterdag is eerst veel bewolking met plaatselijk wat regen maar op vele plaatsen blijft het droog. In de loop van de voormiddag komen er brede opklaringen in het westen die zich in de namiddag uitbreiden over de rest van het land. In het zuidoosten van het land zijn dan nog enkele buien mogelijk. De maxima liggen tussen 23 graden aan zee en 27 à 28 graden in het centrum van het land. De wind wordt matig en aan de kust vrij krachtig uit west tot zuidwest.

In de nacht van zaterdag op zondag blijft het droog met eerst brede opklaringen, later wat meer wolkenvelden. In de Ardennen komt het tot vorming van nevel of mist. De minima liggen tussen 14 en 18 graden bij een overwegend zwakke en veranderlijke wind.

Zondag blijft het droog met zon en wolkenvelden. De meeste zon is voor de kust in de namiddag. In de Ardennen moet men dan weer rekening houden met ochtendnevel- of mist. De maxima liggen tussen 22 graden aan zee en 27 graden in het centrum en Belgisch Lotharingen. Er waait een zwakke en aan zee soms matige wind uit westelijke of veranderlijke richtingen.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren